Aktivitet

VÅREN 2019

Prosjektet er formelt avsluttet. Et par publikasjoner er fremdeles på vei, men ellers er alle resulater fra prosjektet publisert.

HØSTEN 2018

Prosjektet er inne i siste fase. Nå handler alt om publisering av resultater.

VÅREN 2018

Vi er inne i prosjekets siste år. Nå er det fullt fokus på publisering.

HØSTEN 2017

Tredje runde med datainnsamling er i gang! Samtidig jobber vi med en LDA-analyse av effekten av pressestøtten på mediemangfoldet i Norge.

VÅREN 2017

Andre runde med datainnsamling er nå gjort, og nye tre måneder med data foreligger. I vår skal data fra både 2015 og 2016 analyseres og sammenlignes. Her skal vi blant annet sjekke hvordan ulike automatiske metoder for innholdsanalyse står seg mot den tradisjonelle, manuelle innholdsanalysen. Konferanse-aktivitenen fortsetter med full styrke.

HØSTEN 2016

Analysene er igang. I første omgang analyseres kjønn, politiske kilder og innhold i nyhetene. Sjøvaag og Pedersen vil delta med paper fra prosjektet på International Journal of Press/Politics-konferansen i Oxford i september, på Norsk Medieforskerkonferanse i Bergen i oktober, på ECREA konferansen i Praha i November.

VÅREN 2016

Nå er datainnsamlingen foretatt. Vi sitter på 442 GB med data samlet fra oktober til desember 2015. Denne dataen skal nå analyseres. I vårsemesteret skal vi derfor gå igang med å tilpasse digitale analyseverktøy til de variablene vi kan trekke ut av materialet.

HØSTEN 2015

I høstsemesteret skal den første runden med datainnsamling foretas. Hele oktober måned skal samles inn – all nyhets- og aktualitetsproduksjon fra avis (nett, papir og mobil), kringkasting (radio og fjernsyn) og deres kanaler på sosiale medier (Twitter of Facebook) skal høstes inn digitalt fra de mediehusene som er inkludert i undersøkelsen.

VÅREN 2015

Prosjektteamet vil jobbe med operasjonalisering av mangfoldsindikatorer og programmering av verktøy for innsamling av digitale data i løpet av januar-juni 2015.

Prosjektets teoretiske rammeverk presenteres på NordMedia-konferansen i København 13-15 august, med paperet «Operationalizing Diversity in the Norwegian News Market”.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*